Restless; 2011

RESTLESS (2011)
Čo si musel prežiť človek, ktorému jediné rozptýlenie prináša navštevovanie cudzích pohrebov a rozprávanie sa s imaginárnym kamarátom z druhej svetovej vojny? 

"Romantická dráma o podivnom priateľstve, vážne chorej, Annabel Cotton so zvláštnym, sprvu, nepriateľským chlapcom Enochom Brae. Ich, miestami morbídne kamarátstvo prerastie do hlbšieho ľúbostného vzťahu. Annabel prinesie do Enochovho života svetlo a pochopenie. Neodsudzuje jeho morbídne záľuby, naopak ho v nich podporuje. A Enoch na druhú stranu dá Annie viac ako ktokoľvek. Lásku a priateľstvo v čase, keď jej už zostáva len pár týždňov života. Obaja hlavný hrdinovia v sebe objavia silné city, s ktorými nemôžu bojovať a ktoré im prinesú v konečnom dôsledku aj veľa utrpenia. Annabelina choroba sa nedá liečiť."


Tento príbeh vo mne zanechal zvláštny pocit. Rozhodne to nie je žiaden tuctový film s bežným vzorovým správaním hlavných hrdinov. Miestami som nad dejom krútila hlavou, smiala sa a bola zdesená. To je na filme to úžasné. Prinúti vás niečo cítiť, spraviť si naň názor a vžiť sa do osudov dvoch tak zvláštnych mladých ľudí, ktorým život nadelil viac ako zvládali samy uniesť.
Ich vzťah je prekrásny a smutný zároveň. Dostalo ma ich správanie, bezstarostnosť Annabel, ktorá sa rozhodla zvyšok svojho, nie dlhého, života naplno žiť a nie len v smútku prežívať. Enoch stratil chuť robiť čokoľvek, strata blízkych ho poznačila ale Annabel mu opäť ukáže za čo sa oplatí bojovať. Život je len jeden a niekedy nám veľmi dlho trvá kým to pochopíme a začneme ho tak brať.


Neviem, či sa vám film bude páčiť, neviem ani či si ho pustíte a budete schopný prečkať do konca. Mne však ukázal, aký typ filmov sa oplatí pozerať a nepokazia vám vnímanie reality. (Tuctové filmy s ohurujúcim happy endom nám ukazujú pozlátko, ktoré, žiaľ, v reále nedostaneme.) 

K.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !