To Save A Life


Keď dopozerám naozaj dobrý film, jeho myšlienka ma nadchne a drží ešte minimálne pol dňa. Rozmýšľam nad tým čo si z neho vziať, osvojiť. Poväčšine si aj poviem, že neurobím rovnakú chybu ako hlavný hrdina alebo budem žiť tak a tak aby som bola hlavne šťastná. Nuž, nie nadarmo sa hovorí: "učíme sa na vlastných chybách." Nakoniec zostanem len pri myšlienkach a snoch, ktoré sa po pár dňoch nakoniec vytratia aj z môjho podvedomia. Zabudnem čo mi chceli povedať, vytriezviem z ošiaľu. TO SAVE A LIFE ma však zmenilo. 

O čo ide? Sedemnásť ročný Roger sa zastrelil priamo pred očami svojich spolužiakov na školskej chodbe. Priamo pred očami svojho dávneho najlepšieho priateľa Jakea. Jake a Roger boli nerozluční až dokým Jakea nezlákala vidina pseudo popularity v ktorej pre Rogera nebolo miesto. Od vtedy sa už ani nepozdravili. Nehodilo sa to. Jake bol predsa ,ten populárny´ a Roger "iba" ,ten čudák, čo kríva´. Jakeov život bol skoro perfektný, ale od Rogerovho pohrebu ho mátali otázky typu: "Prečo...?" a Jake začal všetko prehodnocovať. Čo je vlastne to dôležité? Na tieto otázky mu pomáha odpovedať Chris za pomoci viery, ako takej (Nie, nie je to nejaký vtieravý film, ktorý vás chce preorientovať na kresťanstvo!). Jake sa dostane do  komunity ľudí, kt. sa snažia byť ... iní, lepší (?), pomáhať druhým. Myšlienka filmu sa odvíja od problematiky dnešku. Ide o tínedžerov, ktorý sa cítia sami, opustení, nechcení, nevedia vo svojom živote nájsť dôvod žiť, dokonca nemajú silu ani priamo požiadať o pomoc. Vysielajú len núdzové volania, ktoré si zväčša nik nevšimne. Preto svoju beznádej šíria na sociálnych sieťach a ubližujú si. Roger bol jedným z nich a Jake sa rozhodne ľuďom ako bol Roger za pomoci Chrisa a komunity pomôcť.

Populárny chalan, basketbalista s krásnou priateľkou a kopov kamarátov z množstva večierkov, žijúci sen každého tínedžera zistí, že existujú aj dôležitejšie veci.
 Myšlienka je to prekrásna a zrazila ma na kolená. Celý projekt To Save A Life, ktorý podporuje už celkom dosť ľudí v zahraničí mi dal nádej. Chcem robiť niečo v tomto duchu, pomáhať ľuďom, ktorý sa cítia nechcene. Už len preto, že sa tak sama niekedy cítim, a poviem vám je to ,sakra, na nič pocit.

Jednoznačne odporúčam pozrieť!
K.


2 komentáre:

  1. Ak mate radi 1D alebo JB tak na našej stránke nájdete skvelé príbehy, môžete tam zverejniť aj ten svoj príbeh. A nie len to, môžete si objednať úvodný obrázok k poviedke.
    http://best-story-1d-jb.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ani nevieš ako ma to teší! Som šťastná, že som niekomu nahnala chuť do pozerania tak perfektného filmu. Dúfam ťa myšlienka zaujala. :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !