April - May '13: No biggie, I've been to England !

Možno sa k vám dostalo a možno nie, že sa mi splnilo prianie. Bodaj by nie, keď som sfukovala toľko sviečok len s jednou jedinou myšlienkou. Anglicko. Vyšlo to ! Koniec apríla tohto roku a polovica mája tohto roku bola len o mne, o milovanom Anglicku, o pocite, že som sa snáď v nedeľu ráno zabudla zobudiť a snívala na večnosť. No ja som sa nechala uštipnúť a mám aj fotky ako dôkaz (ktoré prosím nekopírujte), že som nesnívala, ale plne žila realitu.

Maybe you know, maybe you don't. My wish came true. England. The end of April and a half of May were all about me and my beloved England. It felt like I was dreaming the entire time I was there. Luckily somebody pinched me and I also took a loads of photos as a evidence that I really have been to Great Britain.

Stonehenge
Prvá zastávka vôbec (vynechávajúc raňajky, Starbucks a nákup magazínov) bol legendárny Stonehenge. Tie kamene sú obrovské ! A plné energie. Je to jedno z najmagickejších miest aké som kedy navštívila. Bohužiaľ, mohli sme ich sledovať len z diaľky. Nečudujem sa, predchádzajúci návštevníci si zvykli domov odoberať cenné suveníry.

The first stop of the trip was Stonehenge. Those rocks are freakin' big ! And full of energy. Honestly, it's the most magical place I've ever been to. However we only got the chance to watch them from the distance. Don't be surprised - people used to take very interesting souvenirs out of there.


Barnstaple
Ďalším miestom, pre nás najdôležitejším, bol nádherný Barnstaple, kde na nás čakali hosťovské rodiny. Mesto som si zamilovala už na prvý pohľad a keby mi teraz ponúknete voľnú letenku, neváham a po pristátí sa veziem priamo tam. Navyše jeho obyvatelia boli jedni z najmilších ľudí s akými som mala možnosť komunikovať.

The most important place for us was Barnstaple where the host families were already waiting for us. I fell in love with the town immediately. If you offered me a plane ticket to England I guess I would drive to Barnstaple right after landing. Furthermore the folks of the town who I had a chance to speak with, were the nicest people ever.

(Viac po otvorení článku // A lot more to see after opening the whole article)


Woolacombe
Studené more, piesková pláž a anglické pobrežie. O tom sa mi snívalo už veľakrát. Vtedy som tam stála a žiarila ako žiarovka. Najkrajšia spomienka.

Cold sea, sand beach and English coast. I dreamt a lot about places like this one. Then I stood there and I could not believe the view was real. The best memory.

Me with Tim // Verity, Iflracombe
Ten milý pán vyššie ? Skvelý človek a neuveriteľný sprievodca - vie toho viac ako encyklopédia. Tá pani vyššie ? Strašidelná a odzrkadľujúca pravdu. Nech už to znamená čokoľvek, Damien Hirst je svojský umelec. Ak vás zaujala, nachádza sa v prístave Ilfracombe a jej meno je Verity.

What about that lovely man ? Amazing person and unbelievable guide - he knows more than encyclopedia. What about that creepy woman ? Scary and symbolizing the truth. Whatever that means, Damien Hirst is very controversial artist. If you are interested in a closer look, the statue is in Ilfracombe and her name is Verity.

Ilfracombe
Barnstaple, Woolacombe, Ilfracombe je skutočne len odrobinka z toho všetkého čo sme za celý týždeň zažili. Neskôr sme videli Tintagel, ktorý je známy povesťou o kráľovi Artušovi. Taktiež obrovský Exeter, ktorý sa považuje za hlavné mesto Devonu (oblasť Anglicka, ktorú sme navštívili). Najroztomilejším výletom sa stala dedinka Clovelly, ktorá sa veľmi podobá gréckym dedinkám - biela + oslíky. A tiež sme boli v mestách Lynton a Lynmouth, ktoré sú prepojené vodou poháňaným výťahom. Z tadiaľ však fotku nemám, pretože môjmu foťáku už došla energia.

Okrem malých, históriou nasatých miest, sme navštívili aj jedno obrovské a som si istá, že ste o ňom už počuli. Ako sa to len... Lon... Londo... Londýn ! 

Barnstaple, Woolacombe, Ilfracombe are really just a small part from everything we had a chance to see. Later we visited Tintagel which is pretty famous thanks to Arthur story (that one with the Excalibur). We went to Exeter, too. Hmmm... the cutest of the cutest trips ever was definitely Clovelly. Small private village with white houses and donkeys. Almost like Greece. The last trip was to Lynton and Lynmouth - these two are connected by water-powered lift. Yes, we took a ride ! Unfortunately, I have no photos from there because my camera was out of battery. Pity.

Apart from small, really historical towns... we also visited really big one. Oh wait, how is it called again ? L... Lon... I guess you might have heard of it before... Oh yes, London !

Buckingham Palace
Victoria memorial // London Eye
Big Ben
Na Londýn človek nemá slov. Je uponáhľaný, veľkolepý a magický. A Temža je škaredá a špinavá. No mesto samo o seba je neskutočné. Ak máte šancu, lapte ju, bite sa o ňu a choďte to mesto preskúmať. Možno sa vám páčiť nebude, aj to sa stáva. Ale ja ? Ja sa neviem dočkať, kedy sa uvidíme zas.

There is no word for London. It's busy, huge and magical. And the river Thames is ugly and dirty. Apart from that the city by itself feels unreal. If you have a chance, fight it for, take it and go to see the city. You might not like it - that happens, too. But me ? I can't wait to go back there.

ferry's coming to French coast
Po tých nádherných 8 dňoch sme z ostrova odplávali. Plní zážitkov, spomienok, informácií, vedomostí, angličtiny... smiali sme sa aj plakali. Priebežne sme sa chodili osviežiť čerstvým vzduchom na hornú palubu trajektu a kým sme dovideli, mávali sme Anglicku zbohom. Blížili sme sa k francúzskemu pobrežiu a čím sme boli bližšie, tým bližšie boli aj moje narodeniny. Tak to tu máte... najkrajší narodeninový darček, aký som si mohla priať. 

Užívajte druhú polovicu prázdnin a nezabúdajte myslieť s úsmevom. Veď napokon, tie tajné želania sa plnia.

After those beautiful days we shipped away. Full of new experiences, memories, information, English words... we laughed and we cried. We waved our goodbye to England on the upper deck of the ferry. And as we got closer to the French coast, my birthday was closer to. So here we go... the best birthday present I could ever get.

Enjoy the second half of the holidays and don't forget to think positively. After all, secret wishes do come true.


PS. Všetko najlepšie, J.K. Rowling. //Very happy birthday to J.K. Rowling.

Follow on Bloglovin

2 komentáre:

  1. Jee paráda a konečně někdo kdo si nestěžuje na Stonehenge:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. och aj ja by som šla ! :D

    ale nie...naozaj bolo krásne. a bola s super spolubývajúca, valentínka, som rada že som tam bola s Tebou! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !