Exploring Slovakia; BB

Ahoj milovaní, 
aj vás to teplo tak zmáha ? S úsmevom spomínam na predpovede o studenom a mokrom lete. Zatiaľ sme sa dočkali len jednej búrky a chladný deň bol tiež (myslím) len jeden. To sa zas páni meteorológovia trafili. Avšak či už teplo je alebo nie, sú prázdniny a spolu s rodinou sa snažíme podnikať výlety ako sa len dá. Predvčerom sme skúmali čaro Slovenskej krajiny - navštívili sme Banskú Bystricu.

Hello, my beloved.
Are you also tired of this never-ending heat ? I'm only dreaming about the cold wet summer that was forecasted by meteorologists somewhen back in May. With or without the heat, it's holiday and my family tries to make most of it. We do lots of "1 day trips" and two days ago we got to explore centre of Slovakia - Banská Bystrica.



Začali sme na poliklinike s vopred objednaným vyšetrením. (Mimochodom, skvelý a veľmi milý personál.) Pokračovali sme prechádzkou po námestí, ktoré tvorí dlhá promenáda spestrená množstvom kaviarní a kopou rozkvitnutých kvetov. Obzreli sme si zvnútra 3 kostoly a tiež hľadali nerovnosti na hlavnej veži. Hovorí sa, že je šikmá. A naozaj, ale musíte poriadne skúmať a hľadať.

The centre is full of little coffee shops and colourful flowers which makes the walking through promenade really magical. Moreover we saw 3 churches and we also tried to find flaws on the main tower. They say it's leaning. But you need to look very carefully.

vpravo: šikmá veža Banskej Bystrice // right: the leaning tower of Banská Bystrica

Nás malý výlet sme zakončili v obchodnom centre, a tak sme využili aj šancu schladiť sa na mieste, kde funguje klimatizácia. Banská Bystrica je krásne mesto a pokiaľ máte príležitosť, určite ju navštívte.

We ended our little trip in local shopping centre. That was great idea mainly because of an air conditioning they have. Anyways, Banská Bystrica is a lovely city and if you have an opportunity - go and see it live.


Majte sa krásne. S pozdravom, V.
Have a lovely day, V.
Follow on Bloglovin

1 komentár:

  1. Tam musí býť krásne. My sme tam boli akurát v zime a to na lyžiarskom a to sme si cez sneh nevideli skoro ani na špičku nosa.

    sunrise-e.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !