Chasing Mavericks ('12)

Obdivujem tento šport a tajne dúfam, že sa raz surfovať naučím aj ja. Pokým si začínam plánovať, že časom si začnem šetriť na Surftrip, "držím sa na doske" len prostredníctvom filmového plátna. A môžem potvrdiť, aj Chasing Mavericks je jeden skvelý film pre všetkých nadšencov surfovania.

Film natočený podľa životného príbehu Jaya Moriartyho (Jonny Weston), neuveriteľne talentovaného surfera, ktorého štýl dodnes obdivujú tisícky fanúšikov divokých vĺn. Jeho snom bolo zdolať Mavericks - jednu z najväčších morských vĺn na svete. Keď má Jay 15 rokov, zistí, že miesto, kde sa Mavericks objavuje, skutočne existuje a nachádza sa dokonca len niekoľko míľ od jeho domova v Santa Cruz. Podarí sa mu presvedčiť miestnu legendu Rickyho "Frosty" Hessona (Gerard Butler), bývalého záchranára a reprezentanta v plávaní, aby ho začal trénovať. Zkúsený profesionál po prvých hodinách pochopí, že v mladom chlapcovi sa skrýva nielen dokonalý cit pre more, ale i neskutočne pevná vôľa, ktorá mu pomáha zdolávať aj tie najťažšie prekážky. Medzi Jayom a Rickom sa postupne vytvorí jedinečné priateľstvo a tak ich spája nielen túha po zdolaní neskrotnej vlny. Aby Jay dokázal pokoriľ Mavericks musí najprv absolvovať tvrdú fyzickú i psychickú prípravu a potom sa môže aj on stať legendou pre dalšiu generáciu surfarov. 

Pokiaľ vás vyššie zobrazená anotácia k filmu z portálu csfd.cz nepresvedčila, tak k tomu surfovaniu asi vzťah nemáte. Vy, ktorí máte - odporúčam nachystať popcorn, pripraviť nealkoholické mojito, sadnúť s notebookom pod nočnú letnú oblohu a vychutnávať skvelý film.

malá ukážka // bit of a sneak peek
I adore watching surfing movies and I'm secretly hoping that one day I'll have the opportunity to learn to surf. Meanwhile I'm only planning the process of saving money for the Surftrip.
I can say Chasing Mavericks is one of those seriously awesome surfing films and if you want to find out more about it, check out its IMDb page.

Follow on Bloglovin

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !