Art (?); návrat do škôlky

 Pamätáte si to čarovné miesto, kde sa miešala realita s fantáziou? Oprášte spomienky na neopakovateľné škôlkárske časy a nechajte sa aspoň na minútku strhnúť hravou atmosférou.

.... Už? Máte na tvári úsmev a v očiach opäť tú šibalskú iskru? Ja áno! Vždy keď na škôlku myslím. Boli sme nezastaviteľní objavitelia, pátrači, okúzľujúce princezné, malí šibali a pani učiteľkám sme to plačom a detskou tvrdohlavosťou vedeli parádne osladiť. Ach! Čo by som dala za spánok po obede?  

Jedáleň; slniečko s lúčmi z pasteliek / technika: tempera, akryl
Už ste si určite stihli spomenúť čo za miesto, tá naša škôlka vlastne je. Tak na to kúzelné miesto som sa toto leto opäť vrátila. Chodím na umeleckú školu a jedna z pani učiteliek sa to rozhodla využiť a zapriahnuť ma do práce. Nesťažujem sa, oslobodila ma od nudného letného stereotypu a krajne - umožnila mi zarobiť si na výlet do Benátok.

Spálnička: nočná scenéria / technika: tempera, akryl
Pri tomto druhu práce, na monštruóznom rebríku s miniatúrnymi štetčekmi a kopou farieb, som sa cítila slobodne a nezávisle. Deti si ma získali hneď v prvý deň svojimi obrovitánskymi očiskami a oslovením "Kristínka", kt. sa mi v ich podaní a intonácií začalo konečne páčiť.

Viac fotiek, žiaľ v príšernej kvalite za čo sa ospravedlňujem, v celom článku.

Barančeky z obláčikov, spiaci oblak, ružovo-žlté hviezdy

Vtáčiky spiace na oblaku, zakryté ružovou zaplátanou perinkou

Záber na bok spálne, kde maľba pokračuje
S vlastným kľúčom od škôlky, USB kľúčom plným filmov, notebookom a čistou mysľou som sa po zatvorení škôlky vyberala za prácou. Či sa mi vydarila posúďte sami. V rámci vlastných možností a sebakritiky som v celku spokojná aj keď sú veci, kt. by som spravila inak. Ale ktorý autor je na 100% spokojný s vlastným dielom?


K.

1 komentár:

  1. Ahoj pozyvam Ta ku mne na GIVEAWAY ! :)

    http://dzejzetko.blogspot.sk/2013/08/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !