The point of being famous

Dnešná dvojhodinovka angličtina sa vyvíjala pomerne zaujímavo, keď sme dostali úlohu rozoberať výhody a nevýhody slávy.

Viete, nikdy som sa nad tým poriadne nezamyslela... no pri otázke pani profesorky: "Predstav si, že sa zobudíš a je z teba slávna speváčka, čo by si robila ?" Zaskočila ma. Skutočne som nevedela čo povedať. Čo by som robila, keby viem, že vonku ma budú ľudia spoznávať ? Čo by som robila, keby viem, že budem pravdepodobne o hodinu neskôr vyvesená na internete v podobe novej GIF ikonky ? Čo by som robila, keby nemám ani jednoduchých 30 minút na to, aby som sa správala spontánne bez toho, aby ma zaujímali názory iných ?

Prvá myšlienka, ktorá ma napadla, bolo jednoducho povedať: "Išla by som von, na večierok. Spoznávať iných, zaujímavých a známych ľudí." A to je pravda. Svoju pozíciu by som využila na to, aby som spoznala umelcov, prišla na to akí skutočne sú.

Musím sa priznať, že by som určite šťuchla do ramena takú J.K. Rowling a určite mnohých ďalších, pre mňa veľmi významných osobností. Čo však, ak zistím, že sú to skutočne len obyčajní ľudia ? Ha !

Nie, nemusím ísť na žiadny večierok. Toto viem aj bez toho.

Sú to obyčajní ľudia ako my. Majú pocity, majú názory, majú nápady. Akurát majú viac peňazí, väčší šatník a kvalitnejší mejkap.

Mohla by som písať o rozdieloch medzi dvoma stranami nášho sveta. Ale o tom to nie je. Je to o pochopení tých, ktorých pozná celý svet a o tých, ktoré uskutočňujú veľké obete len preto, aby nám - poslucháčom, čitateľom, sledovateľom - vyhoveli. Ja ich rešpektujem a oceňujem tvrdú prácu v biznise, ktorý tvoria. Dúfam, že vy ste na tom rovnako.

1 komentár:

  1. Každý je len človek, ako ty vravíš. :) Hoci má viac peňazí, či drahšie šaty, väčšiu reputáciu, stále to bude len človek. Nič iné.

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !