Ingrediencie pokope |
Drahí,
nadviažem na nedávny článok V. a dnes vám ukážem ľahký vegetariánsky obed podľa môjho gusta. Na začiatok by ste o mne mali niečo vedieť : Milujem varenie! Vo všetkých podobách. Pri tomto recepte, kt. je až primitívne jednoduchý, je hlavnou ingredienciou práve fantázia. Tak do toho!
Na sójové kocky:
- 2x zeleninový bujón / hríbový bujón
- gyros korenie
- korenie, soľ
Sójové kocky so
zeleninou
- 100g sójových kociek
- 1/2 menšej cibuľky
- 2 PL olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- mrazená zelenina /
podľa chuti
- 5 menších rajčín
- kečup / najlepšie
ostrý
- gyros korenie, (podravka,
čierne mleté korenie... )
- sójová omáčka /
worčestrová o.
- bylinky
K príprave: Sójové kocky pripravíme podľa návodu na obale. Počas varenia ochutíme dvomi zeleninovými bujónmi, gyros korením, korením, podravkou a omáčkami. Podľa chuti. Varíme cca. 20 minút, potom odcedíme vodu. Za ten čas si môžte pripraviť zvyšné ingrediencie a pustiť sa do krájania. Nadrobno nakrájanú cibuľku a strúčik cesnaku opražíme na olivovom oleji, pridáme úž hotové sójové kocky a necháme chvíľku pražiť. Ďalšia nasleduje mrazená zeleninka, ktorú dusíme kým nebude mať požadovanú mäkkosť.
Kolobeh prípravy: 1. sójové kocky, 2. cibuľka, 3. hotové jedlo pred podávaním, 4. výsledok na tanieri |
Rajčiny nakrájame na osminky a pridáme k už hotovej zelenine. Necháme nech sa pekne "rozídu" a pridáme kečup so zvyškom korení a druhým pretlačeným strúčikom cesnaku. Ako náhle je všetko hotové a odstavené pridáme bylinky podľa chuti a môžeme podávať. Na tanieri už len dozdobíme čerstvou zeleninou a môžeme sa pustiť do jedla.
K.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !