Jasmine van den Bogaerde also known as Birdy

Preslávila sa cover-om piesne "Skinny Love" a na britskú hudobnú scénu vystúpila už ako 12-ročná. Je neuveriteľne talentovaná a dokazujú to výsledky rôznych rebríčkov, napríklad 1. miesto v Austrálii a obsadenie v prvej 20-tke Veľkej Británie. Ladies and gentlemen, Birdy.


Narodila sa 15. mája 1996, koncertnej klaviristke. To pravdepodobne ovplyvnilo jej vývoj, keďže hru na klavír zvládala už v svojich 7. rokoch a prvú hudbu skladala hneď o rok neskôr.

Open Mic UK 2008
Jej sláva odštartovala práve touto talentovou súťažou. Birdy sa predstavila s vlastnou piesňou So Be Free, ktorú odspievala pred viac ako 2000 ľudmi a týmto výkonom porazila viac ako 10 000 súťažiacich. Vyhrala dve ceny - svoju kategóriu pod 18. rokov a tiež hlavnú cenu.
O svojej skúsenosti zo súťaže neskôr porozprávala v rádiu BBC a vo viacerých rozhovoroch sa vyjadrila, že to bola úžasná skúsenosť a presvedčila ju o tom čo chce v živote robiť.

First Singles
 Jej prvým singlom bola už spomínaná, Skinny Love, ktorá do rádií prišla vo veku jej 14. rokov. Táto skladba sa dokonca objavila v populárnom seriále The Vampire Diaries. Od tej doby Birdy prespievala niekoľko známych piesní a 7. novembra 2011 vyšiel jej debutový album. Z tohto albumu je známa tiež skladba People Help the People.

V marci tohto roku mala Birdy možnosť pripojiť sa k soundtracku sfilmovaného bestselleru The Hunger Games. Vo filme sa objavila pieseň Just a Game.

 
Birdy - 1901

Môj osobný názor na Birdy je veľmi pozitívny. Priznávam, v období, keď sa preslávila ma to k jej hudobnému štýlu netiahlo. Ale dnes je to inak, jej tvorbu skutočne obdivujem. Možno je to tým, že je taká sentimentálna a nie veľmi známa. Vzhľadom na to, že v rádiách je ju počuť naozaj málo. Každopádne, jej hudba je liekom pre všetkých tých, ktorí vedia jej dielo oceniť.
Patríte k nim ?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Thank you for typing decent comments. Have a lovely day !